Øyekontakt

Jeg syns det er helt fantastisk å få en god kontakt med mine hunder. Å øve på øyekontakt er en av de viktigste øvelsene. Når jeg har god kontakt med mine hunder, hjelper det oss veldig med all videre øving på de forskjellige øvelser. Som for eksempel sitt, innkalling, passering, osv. I tillegg viser forskning at øyekontakt med en hund øker nivået av oksytocin i kroppen, både hos hunder og mennesker. Oksytocin er kjent som et “velvære-hormon”.

Jeg begynner med å rose Bowie hver gang han selv tar kontakt med meg. Slik at han syns det er gøy å ta kontakt med meg. Dette startet jeg med den dagen han kom hjem til meg. Etter hvert begynner jeg å belønne kontakten også med godbiter. Men det bruker jeg i tillegg til ros. Når Bowie vet at jeg har en godbit, venter jeg med å gi godbiten til han ser meg i øyene. Slik at han selv tar kontakt med meg og uten at jeg sier noe. Jeg vil heller ha den naturlige kontakten istedenfor at jeg påkaller den med et signal. Da tar Bowie mye mer kontakt med meg en når jeg påkaller kontakten. Jeg blir da mer interessant for han.

Jeg begynner som vanlig inne på stua der det er rolig og lite forstyrrelser.

Jeg tar hendene med godbiten bak ryggen fordi hvis jeg har godbiten for nær, blir han mest opptatt av godbiten. Så fort han ser meg i øyene får han ros og godbiten. Det er veldig viktig å gjør dette umiddelbart.
Han er veldig flink å ta kontakt med meg når jeg har godbiten bak ryggen og nå prøver jeg å ta godbiten nærmere. Men som de fleste valper er han veldig glad i godbiter og følger handen. Når han blir for opptatt av den, tar jeg den litt bak ryggen slik at han lykkes. Deretter kan jeg prøve på nytt å ta godbiten nærmere.

Legg inn en kommentar