Sitt og bli ute

Inne i huset har vi øvd en god del på sitt og bli og Bowie begynner å bli veldig flink der. Nå har vi gått et steg videre med å øve på sitt og bli ut i hage. Vi er veldig ofte ut i hagen. Så der er han godt kjent og derfor er forstyrrelsene ikke så store. Men husk at når hunden kan det et sted, betyr det ikke at den kan det på alle steder. Også underlaget kan ha en innvirkning på dette.

Ute er der selvfølgelig flere forstyrrelser. Så da er det mer vanskelig for Bowie. Derfor må jeg gå noen steg tilbake i forhold til inne. Han er veldig glad i godbiter og da bryr han seg ikke så veldig mye om omgivelsen. I tillegg var Åzzie med på øvelsen som en liten ekstra forstyrrelse. Det at Åzzie er der, har vi selvfølgelig også øvd på inne i huset også.

Jeg begynner som vanlig med bare et par steg for å hjelpe han slik at han lykkes. Når jeg ser at dette går bra, øker jeg avstanden og vanskelighetsgraden litt og litt. Hvis jeg går for fort frem, mislykkes han. Hvis han mislykkes gjør jeg ikke noe med det. Jeg går bare noen steg tilbake til der vi lykkes og gjør det altså enklere for han.

Legg inn en kommentar