Innkalling

Jeg tror det er viktig at hunden kan innkalling fordi da har jeg mulighet til å ha den løs utenom båndtvangstiden og i trening. I tillegg hjelper det meg hvis hunden har stukket av eller som en nødbrems hvis jeg har mistet kobbelet eller når den har kommet seg ut av det i en uheldig situasjon. Hvis hunden har stukket av, skal man fortsett være glad når den kommer tilbake til deg. Du skal alltid være den gøye og trygge å komme tilbake til.

Jeg syns det er veldig kjekt at Bowie får bevege seg fritt og har mulighet til å utforske verden på egen hand. Men da er det viktig at han kommer når jeg roper på han eller når jeg bruker fløyte. Nå er jeg så heldig at oppdretteren har brukt fløyte når valpene fikk mat og da har jeg også brukt det videre. Men jeg syns også det er greit å bruke navnet som innkalling hvis jeg mot formodning ikke har fløyte. Jeg startet med dette inne for at han lærer seg dette i trygge omgivelser først slik at jeg vet at Bowie kan lykkes.

Når jeg har trent innkalling inne på en god måte, kan jeg prøve dette ute. Der er det selvfølgelig mange forstyrelser. Men når han har forstått dette bra inne, blir det litt enklere ute selv om der er forstyrelser. Men hvis Bowie ikke kommer, går jeg bare nærmere og prøver på nytt. Jeg maser ikke på han. Da blir det vanskeligere for han å forstå hva jeg egentlig ønsker. Husk at det skal være i trygge omgivelser slik at hunden ikke kan komme i farlige situasjoner!!

Jeg vet at her er mange som mener at du skal springe bort fra hunden, men jeg mener det er bedre å gå nærmere. Hva skjer hvis hunden holder på med noe farlig! Derfor går jeg heller nærmere for å ha kontroll på det. I tillegg gjør det lettere for Bowie.

Ut å springe for første gang og da er han ganske nær meg. Åzzie er også flink til dette.
Nå på en litt mer avstand og nå får jeg god hjelp fra Åzzie
Nå begynner det å fungere ganske bra. Helt herlig!!
Nå fikk vi testet om innkalling med navnet fungerer og Åzzie kommer også. Så da trenger jeg ikke å rope på begge.

Legg inn en kommentar