Bytting av dummier

Sist helg oppdaget jeg på et kurs at Viper bytter dummier når han ser eller lukter flere dummier/baller. Dette har han ikke gjort tidligere og dette skal egentlig ikke skje. Han skal egentlig plukke en dummie og deretter komme rett til meg for å levere den. Derfor måtte vi trene på det og jeg fikk gode tips på kurset.

Først la jeg ut to linjer med dummier mens han ser på. Deretter kaster jeg en dummie i midten som han skal hente. Men når han da søker videre prøver jeg å korrigere han og gjør øvelsen på nytt uten at det skal bli noe negativt. Men det er viktig at den dummie du kaster ikke lander for nært linjene. Da blir det fort en utfordring. Etterhvert forsto han at han måtte komme rett til meg og levere dummien. Når dette sitter, kan du for eksempel gjør øvelsen på tvers av linje, tettere linjer eller at dummiene ligger i en klynge samlet i et mindre område.

Men husk å gå sakte frem. Du må være sikker på at hunden forstår hva den skal gjør før du øker vansklighetsgraden.

 

 

Legg inn en kommentar