Avlevering av dummy

Bæring av gjenstander faller nesten naturlig for apporterende hunderaser. Det er derfor viktig at hunden får lov til å bære og at vi ikke prøver å ta den fra hunden med makt. Hvis du prøver å ta den med makt, kan det fort bli et jaktbyte. Dermed kan det bli vanskelig å få gjenstanden levert til deg og i tillegg kan gjenstanden bli ødelagt. Du skal heller skryte av hunden når den bære noe. Da blir det enklere å få den levert i handen.

I filmen bruker jeg en dummy. Jeg gir da dummyen til hunden når den er hos meg og skryter av den. Så da blir det kjekt å være hos meg og jeg har da mulighet til å ta imot dummyen. Jeg sier takk når den skal slippe den. Etterhvert den er flink til det kan du si at den skal sitte og da kalle den inn mens den holder dummyen. Øk avstanden etterhvert.

Når du er litt mer trygg på at hunden leverer dummyen fra sitt og bli, kan du legge ut en dummy som skal apporteres. Hvis hunden slipper den før du kan ta imot dummyen, må du prøve det på nytt. Men ikke gå for fort frem. Husk at dummyen skal leveres hos deg hver gang og du skal ikke ta frem belønningen for tidlig. Hvis ikke det fungerer må du gå tilbake til grunntreningen av avleveringen.

 

Legg inn en kommentar