Generalisering av å gå fint i kobbel

Som nevnt i en tidligere post skal du bestemme både fart og retning. Hvis hunden går foran deg og drar i kobbel kan du gå i motsatt retning og føre hunden med deg. Før hunden din i motsatt retning og ikke bafre snu og gå. Se om hunden følger med deg. Skryt av hunden så fort kobbelet blir slakk. Du skal IKKE rykke i kobbelet.

Når hunden begynner å gå fint i kobbel på kjente og trygge områder, kan man utvide dette til flere områder. Du må sikkert ta noen steg tilbake med innlæringen, men det retter seg fortere hvis grunnlaget er godt gjennomført. Det er greit at du forventer en del mer av hunden og at den skal gå fint i lengre avstander. For eksempel belønne hver 5.meter, 10.meter, 20.meter, osv. Belønningen trenger ikke alltid å være en godbit. Det er også mulig med å gi hunden skryt når den er flink. Men som nevnt tidligere ikke gå for fort frem og IKKE rykk i kobbelet.

For å utfordre det litt mer, kan du for eksempel trene sammen med en venn. Da kan man gå i nærheten av hverandre på en sti eller som vist på filmen nedenfor på en mark. Dette er veldig god trening for dere som trener sammen. Å trene sammen er veldig kjekt og man kan da hjelpe hverandre. Det er lettere å se ugang på en annen en på seg selv. 🙂 Man lærer veldig mye av det. Dette kan da i tillegg resultere at dere kan gå på tur sammen etterhvert. Det er jo en vinn vinn situasjon.

Legg inn en kommentar