Generalisering av sitt og bli

Det er viktig å generalisere sitt og bli etterhvert hunden bli trygg på øvelsen på et trygt sted. Når dette fungerer i det trygge område kan man f.eks øve på sitt og bli utenfor det trygge området. F.eks utenfor huset, på en mark, i skogen, etc. Men det er viktig at man har kontroll på hunden sin hele tiden. Slik at her ikke kan oppstå farlige situasjoner. Man kan f.eks la kobbelet være på mens dere øver. Dette blir da en slags sperre for hunden.  På filmen trener vi på sitt og bli på en mark ved siden av huset. Først starter jeg med å rygge fra hunden uten å snu ryggen til hunden. Dette for å holde kontroll på at hunden blir sittende. Jeg mener at du skal sette hunden tilbake på samme plass hvis den kommer mot deg uten at den har fått beskjed om det. Deretter prøve på nytt. Gå tilbake til hunden din uten å rope på den. For da blir det sitt og bli med innklalling og det er ikke det vi trener på.  Men som vanlig ikke gå for fort frem.

(Teksten fortsetter under filmen)

Når hunden begynner å bli trygg på øvelsen, kan du begynne med å snu ryggen til når du går fra hunden. Her gjelder det også at man først tar noe få skritt og da tilbake til hunden. Hvis hunden da kommer etter deg, har du gått for fort frem. Da bør du sette hunden på samme plass og du må korte inn avstanden.

Husk trene hund er gøy!!

Legg inn en kommentar