Gå fint i kobbel/band

Å gå i kobbel er en unaturlig adferd for hunden. Derfor er det viktig å gjør dette minst mulig utfordrende for hunden. Å gå med slakk kobbel betyr mindre stress og frustrasjon. Dette gjelder for både hund og eieren.

Du skal bestemme både fart og retning. Hvis hunden går foran deg og drar i kobbel kan du gå i motsatt retning og føre hunden med deg. Skryt av hunden så fort kobbelet blir slakk og hunden følger deg. Du skal IKKE rykke i kobbelet. Dette genererer stress og frustrasjon.

Tren på dette hverdag og etterhvert skal hunden følge deg hele tiden. Men ikke gå for fort frem og start på en plass der det er rolig og ingen forstyrrelser. Da får du god kontakt og samarbeid med din hund. Så fort hunden går ved din side, kan du gi den en belønning. Belønningen skal være en godbit eller skryt. I starten får hunden til i bare et få antall steg. Etterhvert hunden er flink til å følge deg, kan du forvente litt lengre avstander. Men ikke gå for fort frem.

(Teksten fortsetter under filmen)

Når hunden er flink til å gå i kobbel på et rolig og trygt sted, kan man generalisere øvelsen. Som f.eks langs veier, sammen med andre mennesker og hunder, etc. Men som nevnt gå sakte frem. Du må sikkert starte helt fra starten igjen, men innlæringen kommer til å gå fortere. Hvis du går for fort frem, blir hunden stresset og kommer den ikke til å klare å gjør dette riktig. Da kan det bli stress igjen for både hunden og eieren. Alt som trenes skal være på hundens premisser.

 

Legg inn en kommentar