INNLÆRING SITT OG BLI PÅ ET TRYGT STED

Jeg mener at det er veldig viktig at hunden kan sitt og bli. At hunden kan sitt og bli, er veldig greit i veldig mange situasjoner som f.eks når man står å prate med noen med eller uten hund, når man skal plukke opp etter hunden, når man venter for å gå over gata, osv.

Begynn innlæringen på et trygt, avgrenset og rolig sted med minst mulig forstyrrelser. Dette kan være inne eller som på videoen ute på terassen. Det forutsetter hunden kan kommando sitt og setter seg ned. Deretter kan man starte med innlæring av bli. Hunden skal sitte foran deg og du tar et steg bak og da tilbake for å belønne. Etterhvert kan man øke avstanden til to steg, tre steg, osv. Øk avstanden etterhvert du ser at hunden blir sittende. Ikke gå for fort frem.

Når det fungerer bra på et rolig sted kan man generalisere øvelsen.  Men ikke forvent at dette fungerer over alt. Man må mest sannsynlig starte på nytt.

Legg inn en kommentar