Innlæring av sitt

Jeg har nå begynt med å lære Bowie sitt siden jeg syns det er greit å lære han dette tidlig. Det er veldig greit at han kan dette når han skal få mat, ut døren, ut av bilen, osv.

Jeg har et underlag som ikke er glatt slik at Bowie ikke sklir når den setter seg ned. Det er vanskelig for han å sette seg på glatte underlag. Etter hvert Bowie blir sterkere i muskulaturen, kan jeg prøve det.

Jeg begynner med å ha en godbit i handen og la han lukte på den slik at han vet at der er noe. Så fort han setter seg ned sier jeg sitt og han får godbiten. Dette for å koble signalet sitt med atferden. Det er viktig å ikke gjør dette omvendt. Valpen vet ikke hva ordet betyr enda.

Bowie mister fort konsentrasjonen. Så jeg gjentar dette bare noen få ganger slik at han lykkes. Og vi gir oss på topp.

Legg inn en kommentar